Türk tekstil ürünlerinin dünyaya pazarlanmasına katkı sağlayan Dosso Dossi Fashion Show, 10-15 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
NEST Convention Center’da düzenlenen etkinlik kapsamında 130 markanın ürünleri; Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Orta Doğu başta olmak üzere 40 ülkeden gelen alıcılarla buluştu.
Yaklaşık 25 yıldır düzenledikleri organizasyonla Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarladıklarını ve geldikleri noktada “Şampiyonlar ligine yükseldiklerini” belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Made in Türkiye etiketini gururla taşıyoruz” dedi.
Antalya’daki etkinlikten 25-35 milyon dolar arasında ciro hedeflediklerini anlatan Eraslan, yaptıkları etkinliklerin desteklenmesi hâlinde Brezilya’dan bile müşteri getirebileceğini söyledi.
‘Afrika pazarında var olabilmek için çalışıyoruz’
Her bir organizasyonda katma değeri yüksek ürünleri yaklaşık 4 bin alıcı ile buluşturduklarını belirten Eraslan, “Türkiye hazır giyim ihracat sıralamasında 14. sırada yer almaktayız. Kilogram başı ihracat değeri Türkiye ortalaması 27,5 dolarken, bizim bu rakamımız 75 doları buluyor. Yani katma değerli ürünlerimizle şampiyonlar ligindeyiz. Bu başarıyı yakalamak ve sürdürülebilir kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Rusya başta olmak üzere çevre coğrafyada ve Orta Doğu ülkelerinde katma değeri yüksek hazır giyim ürünlerimizle kalitemizi ispat ettik. Gördüğümüz ilgi ve takdir bizleri cesaretlendirdi. Şimdi yeni pazarlara açılarak büyümemizi devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz yıl radarımıza aldığımız Afrika pazarında var olabilmek için bir yıldır aralıksız çalışıyoruz” diye konuştu.
‘Savaşın sıcak dönemlerinde online satışa ağırlık verdik’
Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle yaşanan olumsuzlukları kısa sürede atlattıklarını ve savaşın sıcak zamanlarında online satışa ağırlık verdiklerini belirten Hikmet Eraslan, şöyle konuştu:
“Yılda iki kez Antalya’da düzenlediğimiz Dosso Dossi Fashion Show sayesinde yıllardır bizimle olan her iki ülkeden alıcıları aralıksız ağırlamaya devam ettik. Bu sayede bir miktar kayıp olsa da genel alışveriş trafiğimiz pek sekteye uğramadı. Bunun yanı sıra Özbekistan ve Kazakistan başta olmak üzere aynı coğrafyada bulunan farklı pazarlara ağırlık vererek faaliyetlerimizi arttırdık. Toptan online tekstil satışında büyük bir paya sahip olduk.”
TL’nin çok değerli olduğuna vurgu yapan Eraslan, özellikle fason üretim yapanların bu durumdan olumsuz etkilendiğini, ihracata dönük çalışan çoğu kişinin sıkıntı yaşadığını kaydetti.
(Kaynak: Türkiye gazetesi)