“Tekstildeki durgunluk devam ediyor”

Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Uğur Onur Çinko, "Türk tekstil sektörü bir durgunluk içerisine girdi ve bu durum devam ediyor."

Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Dr. Uğur Onur Çinko, Bursa Textile Show Fuarı’nda, Tekstil Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Fuarın hareketli başladığını anlatan Çinko, “Üyelerimiz, üye adaylarımız geldiler. Bir miktar üyeliklerimiz de oldu. O açıdan memnunuz.” dedi.

Bursa Textile Show’da geçtiğimiz yıllarda bir miktar düşüş yaşandığını anlatan Çinko, “Şimdi tekrar eski haline geldi. Çünkü Bursa tekstilde çok kritik bir yerde, hem üretim hem de satış anlamında önemli bir alan. Bursa, hammaddeden son ürüne kadar her alanda üretim yapılan, satışın olduğu alanlara sahip.”

Dünyadaki risk ve gerginliklerin tekstil piyasalarını etkilediğini vurgulayan Çinko, şunları söyledi:

“Dünyada Ortadoğu’daki riskler ve Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş ve gerginlik gibi çok fazla hareket var şu günlerde. Bu durumlar alıcı piyasaları zorluyor. Tedirginlik, alım miktarlarını, alım rollerini ya da tahminlerini düşürüyor. O yüzden bu bize de yansıyor. Türk tekstil sektörü bir durgunluk içerisine girdi ve bu durum devam ediyor. Tüm paydaşlar önünü görmek istiyor. Sektörü beraberce her zaman en güçlü şekilde tutmaya çalışıyoruz.”

Exit mobile version