Tekstil ihracatçısı küresel rekabete hazırlanıyor

Küresel rekabetin giderek kızıştığı tekstil ve hazır giyim sektörlerinde ihracatçıların gündeminde dijitalleşme ve sürdürülebilirlik var. Türk ihracatçılar bir yandan yeni pazarlar ararken, bir yandan da Ar-Ge çalışmalarıyla yüksek katma değerli ürün ihracatını artırmayı hedefliyor.

İhracatçılar küresel rekabette “biz de varız” diyebilmek için yeşil dönüşümle sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeyi ön plana aldı.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) de hayata geçirdikleri projelerle hem uluslararası rekabet gücünü artırmayı hem de küresel trendlerin belirleyicisi olmayı hedefliyor.

‘Yenilikçi fikirler arıyoruz’

Ekonomim’den Esra Özarfat’a konuşan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, tekstil sektöründe yenilikçi fikirlerin desteklenmesi için TechXtile Challenge ve Ekolojik Tekstiller URGE Projesi gibi girişimlere öncülük ettiklerini söyledi.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin

Endüstri 4.0 ve dijitalleşme süreçleriyle firmaları geleceğe hazırlarken, sürdürülebilir üretimi teşvik eden eğitim ve seminerlerle farkındalık yarattıklarına işaret eden Engin, “Yeni nesil tasarımlar ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi için gerekli tüm desteği sunarak, tekstilde katma değerli üretimi artırmayı amaçlıyoruz. Ar-Ge ve tasarıma daha fazla yatırım yaparak Türk tekstil sektörünün dünya pazarlarındaki gücünü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Trendleri biz belirleyeceğiz’

UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir de tekstil sektöründe Ar-Ge ve tasarım odaklı projelerin Türk hazır giyim ihracatını geleceğe taşıyacağını belirtti.

UHKİB Başkanı Nüvit Gündemir

Ticaret Bakanlığı destekli UR-GE Projesi ile firmaların ihracat kapasitelerini artırmayı hedeflerken, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında çevresel sürdürülebilirlik süreçlerine odaklandıklarını vurgulayan Gündemir, “Ar-Ge ve tasarım odaklı projelere verdiğimiz destekle dünya standartlarında ürünler üreterek Türk hazır giyim sektörünün küresel pazardaki yerini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Türk tekstil sektörü, çevre dostu üretim yöntemleri ve tasarım odaklı inovasyonlarla küresel trendlerin belirleyicisi olacak” değerlendirmesini yaptı.

Exit mobile version