Tekstil esnafı Suriyelilerin gidişine üzülüyor

Suriye’de Esad rejiminin çökmesinin ardından İstanbul’da bulunan bazı Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı. Küçük ölçekli tekstil işletmecileri bu durumdan dertli. Sosyal medya üzerinden paylaştığı video çok konuşulan Harun Kuzan, yanında çalıştırdığı 5 Suriyelinin işten ayrıldığını belirterek, tekstil sektörünün bitmemesi için yabancı çalışanların Türkiye'de çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Suriye’de Esad rejimi çöktü, İstanbul’da tekstil atölyelerinde çalışan bazı Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı. Bu durum özellikle küçük ölçekli tekstil işletmecilerini düşündürüyor.

Tekstilci Harun Kuzan’ın iki gün önce sosyal medyada paylaştığı video geniş yankı buldu, tartışma konusu oldu.

Videoda tekstil atölyesinde çalıştırdığı Suriyelerin işten ayrılmasından yakınarak, işlerin yetişmemeye başladığını söyleyen Kuzan, “Bu videonun bu kadar izleneceğini düşünmüyordum. Sektör bitme noktasına geldi. Tekstil sektörünün bitmemesi adına Suriyeli ve yabancı çalışanların gitmesini istemiyoruz. Bu tarz videolar çekmeye devam edeceğim” dedi.

SURİYE’DE SAVAŞIN BİTMESİNİN ARDINDAN İSTANBUL’DA TEKSTİL ATÖLYELERİNDE ÇALIŞAN BAZI SURİYELİLER MEMLEKETLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI. BUNUN ÜZERİNE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN VİDEO PAYLAŞAN TEKSTİLCİ HARUN KUZAN, PAYLAŞTIĞI VİDEO MİLYONLARCA KEZ İZLENDİ. (İHA/İSTANBUL-İHA)
Suriye’de Esad rejiminin çökmesinin ardından İstanbul’da bulunan bazı Suriyeliler memleketlerine dönmeye başladı. Tekstilciler ise bu duruma yakındı. Sosyal medya üzerinden video paylaşan Tekstilci Harun Kuzan, yanında çalıştırdığı 5 Suriyelinin işten ayrıldığını belirterek, tekstil sektörünün bitmemesi için yabancı çalışanların Türkiye’de çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

‘İstanbul’daki tekstil atölyelerinin çoğu yabancılar sayesine ayakta duruyor’

Tekstilci Harun Kuzan, şunları söyledi:

“Videoda ‘Suriyelilerin gitmesini istiyordunuz, işte gittiler, atölye boş kaldı işler aksadı’ dedim. Video milyonlarca kişiye ulaştı. Videoyu paylaşmamdaki amaç tekstil atölyelerinin yabancı çalışanlar sayesinde ayakta durmasından kaynaklıydı. Benim yanımda 6 Suriyeli çalışan vardı. Bunlardan 5’i savaşın bitmesinin ardından memleketlerini döndüler. Biri ise çalışmaya devam ediyor. Türkler artık tekstil atölyelerinde çalışmak istemiyor. İstanbul’daki tekstil atölyelerinin çoğu yabancı çalışanlar sayesine ayakta duruyor. Elimdeki işlerin geçen hafta bitmesi gerekiyordu, 15 gün oldu hala bitmedi. Yabancı çalışanların gitmesini tekstil sektörü bitmesin diye kimse istemiyor. Bunu ben de istemiyorum. Tekstil sektörünü ayakta tutmamız lazım. Yabancı çalışanlara da Türk çalışanlara verdiğimiz maaşı veriyoruz. Ucuza çalıştırmıyoruz. 45 bin TL maaş veriyoruz. Bu videonun bu kadar izleneceğini çok düşünmüyordum. Sektör bitmesin diye bu tarz videolar çekmeye artık devam edeceğim” diye konuştu.

Exit mobile version