Tekstil atıkları geri dönüşüme kazandırılıyor

Ordu'da Fatsa Belediyesi bir yıl içinde 85 ton tekstil atığı topladı.

Ordu’da Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması için kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor.

İlçe geneline yerleştirilen 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı toplanıyor. Bir yıl içinde toplanan atık miktarı 85 tona ulaştı.

Toplanan tekstil atıkları, İstanbul’da bulunan WH İnternational Geri Dönüşüm Tesisi’ne gönderiliyor. Burada, kullanılabilir durumda olan tekstil ürünleri, gelişmemiş ülkelere yardım olarak gönderiliyor. Kullanılamayacak durumda olan tekstil atıkları ise yalıtım ve dolgu malzemesi olarak değerlendiriliyor.

Sıfır atık ve geri dönüşüm eğitimi

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Belediye olarak mahallelerde ve okullarda sıfır atık, geri dönüşüm ve kaynakta ayrıştırma konularında bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Tekstil atıklarının geri dönüşümdeki önemine de dikkat çekiyoruz. Vatandaşlarımızdan, evde kullanılmayan veya işe yaramayan tekstil atıklarını kumbaralarımıza bırakmalarını rica ediyoruz. Bu atıklar, geri dönüşüm tesislerinde işlenerek yalıtım malzemesi ya da araç koltukları için dolgu malzemesi olarak yeniden kullanılacak.”

Projenin çevresel ve sosyal katkıları

Fatsa Belediyesi’nin yürüttüğü bu örnek proje, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlarken aynı zamanda sosyal yardımlaşmayı teşvik ediyor.

Proje, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor.

(Kaynak: Ordu Hayat gazetesi)

Exit mobile version