TEKSTİL HABER - ÖZEL
Erkek gömlek üretiminde yaklaşık 25 yıllık bir deneyimi simgeleyen İstanbul merkezli Mas Tekstil, “Men Wear Laboratory-Erkek Giyim Laboratuvarı” mottosuyla sürdürdüğü üretimini güçlendirerek sürdürüyor.
Günde 3 bin adet erkek gömleği üretiyor
Mas Tekstil Şanlıurfa ve Adıyaman’daki üç tesisinde üretim yapıyor
İstanbul’daki yönetim ofisi dışında Şanlıurfa ve Adıyaman’daki üç tesiste üretim yapan Mas Tekstil, yerli ve yabancı çok sayıda ünlü markanın en güçlü partneri konumunda. İkisi Şanlıurfa’da, biri Adıyaman’da olmak üzere toplam üç tesiste üretimini sürdüren Mas Tekstil’in Şanlıurfa’daki ana üretim merkezi 5 bin metrekaresi açık, 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekare alana kurulu bulunuyor. Kesim, dikim, ütü ve paketleme bölümlerinin yer aldığı fabrikada 200 kişiye istihdam sağlanıyor. Mas Tekstil’in kontrolündeki fabrikalarla birlikte istihdam sayısı ikiye katlanırken, günde 3 bin adet gömlek üretimi yapılıyor.
Yerli ve yabancı markaların en önemli partneri
Mas Tekstil Şanlıurfa ve Adıyaman’da önemli bir istihdam kaynağı konumunda
Özellikle erkek gömleği üretiminde uzmanlaşan Mas Tekstil, yurt içinde Abdullah Kiğılı ve Kiğılı gibi markaların ana tedarikçisi konumunda. Damat, Beymen ve Boyner Dufy gibi önemli yerli markaların dışında uluslararası pazarda da faaliyet gösteren Mas Tekstil, Lee Cooper, Meyer, Douglas & Grahame ve Venture gibi yabancı markalara da üretim yapıyor.
İhracatta hedef ABD ve Rusya pazarları
Erkek gömlek üretiminde uzmanlaşan Mas Tekstil teknolojiyi yakından takip ediyor
2024 yılında 1,5 milyon euro ihracat rakamına ulaşan firmanın en büyük pazarı Avrupa Birliği ülkeleri. En fazla ihracatı İngiltere ve Romanya’ya yapan Mas Tekstil’in Sırbistan, Hollanda ve Fransa’ya ihracatı da dikkat çekiyor. Şirket önümüzdeki dönemde Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya pazarına açılmayı hedefliyor.
Mas Tekstil Kurucusu Ahmet Suerdem, 2025 yılında iç pazardaki mevcut müşteri portföyünü korurken, özellikle ABD ve Rusya’yı hedef pazar olarak belirlediklerini söyledi.
‘Rusya’da Sourcing Ofisi kurmayı planlıyoruz’
Mas Tekstil Kurucusu Ahmet Suerdem
Bu yıl biri Rusya olmak üzere iki ülkede sourcing ofisi kurmayı planladıklarını ve konuyla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini belirten Suerdem, “Kısa vadede sektördeki pozisyonumuzu güçlendirmeyi, orta ve uzun vadede ise uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konuma gelmeyi amaçlıyoruz.” dedi.
‘Erkek gömleği üretimi daha kârlı ama zorlu’
Sektörün dinamiklerini de değerlendiren Suerdem, “Erkek gömleği pazarı, kadın giyime göre yaklaşık yüzde 15 daha karlı. Ancak ürünlerin tüketiciye ulaşma süreci oldukça zahmetli. Tasarımdan lojistiğe kadar her aşamada titizlikle çalışmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘Faiz ve kur dalgalanmaları sektörü zorluyor’
Son yıllarda hazır giyim sektörünün yaşadığı zorluklara da değinen Suerdem, “Faiz ve kur kaynaklı dalgalanmalar bizi en çok zorlayan konular oldu. 2022’ye kıyasla ihracatta yüzde 30’luk bir düşüş yaşadık. İç piyasada ise vadeli satışlarda faizin değişkenliği planlamalarımızı etkiledi. Bu sorunların aşılması için istikrarlı ekonomi politikaları büyük önem taşıyor.” diye konuştu.
Suerdem, hazır giyim için hızlı çözüm formülünü “doğru zamanda faiz müdahaleleri ve bununla paralel ilerleyen baskısız kur politikası” olarak açıkladı.
‘Men Wear Laboratory’
Mas Tekstil tasarım dünyasındaki yenilikleri de yakından takip ediyor
Mas Tekstil’in “Men Wear Laboratory-Erkek Giyim Laboratuvarı” sloganıyla hareket ettiğini belirten Suerdem, “Hiçbir zaman kaliteden ödün vermedik. Müşterilerimize uygun fiyatlı, yenilikçi ürünler sunmayı ve teslimat süreçlerinde hassasiyet göstermeyi ilke edindik. Vizyonumuz, Türkiye’nin yanı sıra dünyada da sektörün öncü markalarından biri olmak.” dedi.
.