Arama
Servisler
Sosyal Medya

Hermès’in başına bankacılık ve istihbarat dünyasından iki isim geliyor

Lüks moda devi Hermès International SCA, yönetim kuruluna BNP Paribas CEO’su Jean-Laurent Bonnafé ve eski DGSE (Fransa Dış İstihbarat Ajansı) Başkanı Bernard Emié’yi aday gösterdi. Şirketin 30 Nisan’da Paris’te düzenlenecek hissedarlar toplantısında oylamaya sunulacak atamalar, Hermès’in stratejik yönetimine finans ve güvenlik dünyasından deneyimli isimleri katmayı hedefliyor.

Lüks moda devi Hermès International SCA, yönetim kuruluna BNP Paribas

Hermès’in yönetim kurulundaki değişiklikler kapsamında, 71 yaşındaki Dominique Senequier’in (Ardian’ın kurucusu ve CEO’su) yerine BNP Paribas CEO’su Jean-Laurent Bonnafé getirilecek.

Ayrıca, 2017-2024 arasında Fransa’nın dış istihbarat servisi DGSE’yi yöneten ve Türkiye, Lübnan, İngiltere ile Cezayir’de büyükelçilik yapan Bernard Emié, Alexandre Viros’un koltuğuna oturacak.

Üçüncü aday ise süt ürünleri şirketi Bel Group’un CEO’su Cécile Béliot-Zind olarak açıklandı, ancak hangi mevcut üyenin yerine geçeceği belirtilmedi. Bonnafé ve Béliot-Zind üç yıl, Emié ise iki yıl görev yapacak.

Kurucusu Thierry Hermès’in torunlarının yönettiği şirkette, Yönetim Kurulu Başkanı Eric de Seynes ve CEO Axel Dumas gibi aile üyeleri etkin pozisyonlarda bulunuyor. Ayrıca, markanın sanatsal vizyonundan sorumlu Pierre-Alexis Dumas ve üretim operasyonlarını denetleyen Guillaume de Seynes de yönetimde söz sahibi. Hermès’in yüzde 67’si hâlâ kurucu ailenin kontrolünde.

İpek eşarpları ve ikonik Birkin çantalarıyla tanınan Hermès, CAC 40 endeksinde LVMH’nin ardından Fransa’nın en değerli ikinci şirketi konumunda. Lüks tüketimdeki yavaşlamaya rağmen, Hermès, özel üretim stratejisi ve yüksek talep gören ürünleri sayesinde rakiplerine kıyasla daha dirençli performans sergiliyor.

Rakip LVMH de yönetim kurulunda eski devlet yetkililerine yer veriyor. Örneğin, eski Dışişleri Bakanı Hubert Védrine, 20 yıldan fazla süredir LVMH’nin yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Hermès’in bu hamlesi, küresel ekonomik belirsizlikler ve lüks pazarındaki rekabet koşullarında deneyimli liderlerle yoluna devam etme stratejisinin bir yansıması olarak yorumlanıyor.