Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen ve UNCCD’ye taraf ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’den de geniş katılım sağlandı.
Konferansa katılan DeFacto’nun, tekstil atıklarından üretilip COP16 Türkiye Pavilyonu’nda sergilenen sanat eseri dikkati çekti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DeFacto Sürdürülebilirlik ve CSR Başkanı Elif Çam, sürdürülebilirlik yolculuklarına unutulmaz bir anı daha eklediklerini belirtti.
Çam, dünyanın en önemli çevresel ve iklim odaklı zirvelerinden biri olan, devlet liderleri, özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenleri bir araya getiren küresel platformda sektörü temsil etmenin gururunu yaşadıklarını aktararak şunları kaydetti:
“Bu yıl Riyad’da düzenlenen zirve, iklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve çevre dostu inovasyonlar konularında dünyaya yön veren kararların alındığı kritik bir organizasyon oldu. Biz de bu küresel zirvede konuyu sanatın gücüyle yansıtan sanatçı Serkan Şerefhanoğlu imzalı ‘Çölleşme’ temalı eserimizle yer aldık. Tekstil endüstrisinde karşılaştığımız en büyük çevresel sorunlardan biri olan tekstil atıklarına yaratıcı bir çözüm sunan sanat eserimiz büyük ilgi gördü. Atıkları sanata dönüştürerek farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak ana hedefimizdi. Bunu da sanatın gücüyle yansıttık. COP16 gibi önemli bir platformda sanat ve sürdürülebilirliği birleştirerek farkındalık yaratma fırsatına sahip olduk.”