Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’ın seçim kampanyasında “Made in Türkiye” imzası

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Hedef dergisindeki habere göre, ABD seçimlerinde Donald Trump’ın seçim kampanyasında kullandığı şapkalar, Adıyaman’da faaliyet gösteren bir şapka firması tarafından üretiliyor.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon

Kasım ayında yapılması planlanan ABD başkanlık seçimleri için hazırlıklar sürüyor.

Başkanlığın güçlü adaylarından Donald Trump, seçim kampanyasında üzerinde “Make America Great Again” yazılı şapkaları kullanıyor. Söz konusu şapkaların üretiminde ise 6 Şubat depremlerinden etkilenen önemli illerden biri olan Adıyaman ön plana çıktı.

Adıyaman’ın Gölbaşı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Zirve Şapka Promosyon, Donald Trump için 100 bin adet şapka üreterek ABD’ye gönderdi. “Made in Türkiye” imzası taşıyan şapkalar, yaklaşık 10 bin 700 kilometrelik bir yolculukla ABD’ye ulaştırıldı.

Zirve Şapka Promosyon’un Fabrika Müdürü İsmail Samsama, yaptığı açıklamada bu üretimin Adıyaman’ın Gölbaşı halkına ve Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Daha önce de Ukrayna gibi ülkeler için askeri şapka üretimi gerçekleştirdiği bilinen firma, Donald Trump için ürettiği şapkaların tanesini 2,5 dolara ihraç ettiğini açıkladı. Trump’ın sempatizanları tarafından da sıklıkla tercih edilen şapkalar, internet sitesi üzerinden de satışa çıkarıldı. Şapkaların satış fiyatının ise 50 dolar olduğu görüldü